Sepetim (0) Toplam: 0,00
%30
'İç'ten 'İç'e Murat Çetin

'İç'ten 'İç'e; Mimarlıkta ‘İç' Meselesinin Ekonomi-Politik SerüveniMimarlıkta 'İç' Meselesinin Ekonomi-Politik Serüveni

Liste Fiyatı : 20,80
İndirimli Fiyat : 14,56
Kazancınız : 6,24
9786059386388
9272735
'İç'ten 'İç'e; Mimarlıkta ‘İç' Meselesinin Ekonomi-Politik Serüveni
'İç'ten 'İç'e; Mimarlıkta ‘İç' Meselesinin Ekonomi-Politik Serüveni Mimarlıkta 'İç' Meselesinin Ekonomi-Politik Serüveni
14.56
‘İçten İçe'; Mimarlıkta ‘İç' Meselesinin Ekonomi-Politik Serüveni, mimarlıkla iç mimarlığın ayrışma sürecini ele alırken, bu ayrışmanın tarihsel kökenlerini, nirengi noktalarını ve dayanaklarını ortaya koymak üzere yola çıkıyor. Murat Çetin, mimarlık alanının iç mimarlığı nasıl algılayageldiğini, bu çoğu kez küçümseyici algılayışın tarihte yavaşça nasıl ortaya çıktığını, esasen politik bir okuma üzerinden ve farklı disiplinlerle bağlantılar kurarak inceliyor. İnsanlığın yeryüzünde varoluşu, insanlığın biyolojik evrimi, yerleşme tarihi, teknoloji, sanat, ekonomi ve siyaset tarihi gibi alanlarla ilişkilendirilen mimarlık ve iç mimarlık arasındaki ayrışma süreci, kapitalizmin etkisiyle ciddi bir yarılma evresine ulaşmıştır. Elinizdeki kitap, bu ayrışmanın ulaştığı boyutu, savaş kuramlarıyla ilişkilendirerek açıklamaya çalışırken, medya ve teknolojinin bu kutuplaşmada ve bu yarılmanın kamuoyundaki algısının şekillendirilmesinde oynadığı rolleri analiz ediyor. Mimarlık teorisini yönlendiren felsefi akımların bu küresel politik ajandadaki rolü, bunun mimar ve iç mimarların gündelik pratiklerine, mesleki örgütlenmelerine, eğitim sistemlerine ve kurumsallaşmasına nasıl yansıdığı kitabın temel inceleme noktaları arasında yer alıyor. "İç mimar mısın, dış mı?" sorusu üzerinden karikatürize edilme eğilimine maruz bırakılan iç mimarlık alanının geçirdiği bu tarihsel süreçte, vaktiyle bir bütün olan mimarlık-iç mimarlık çiftinin dış etkenlerle yıkılmaya ve düşmanlaşmaya doğru sürüklenen kadim birlikteliği, bir anlamda öyküleştirilerek ele alınıyor ve bu ayrışmanın geleceğine dair önerilerde bulunuluyor.
  • Açıklama
    • ‘İçten İçe'; Mimarlıkta ‘İç' Meselesinin Ekonomi-Politik Serüveni, mimarlıkla iç mimarlığın ayrışma sürecini ele alırken, bu ayrışmanın tarihsel kökenlerini, nirengi noktalarını ve dayanaklarını ortaya koymak üzere yola çıkıyor. Murat Çetin, mimarlık alanının iç mimarlığı nasıl algılayageldiğini, bu çoğu kez küçümseyici algılayışın tarihte yavaşça nasıl ortaya çıktığını, esasen politik bir okuma üzerinden ve farklı disiplinlerle bağlantılar kurarak inceliyor. İnsanlığın yeryüzünde varoluşu, insanlığın biyolojik evrimi, yerleşme tarihi, teknoloji, sanat, ekonomi ve siyaset tarihi gibi alanlarla ilişkilendirilen mimarlık ve iç mimarlık arasındaki ayrışma süreci, kapitalizmin etkisiyle ciddi bir yarılma evresine ulaşmıştır. Elinizdeki kitap, bu ayrışmanın ulaştığı boyutu, savaş kuramlarıyla ilişkilendirerek açıklamaya çalışırken, medya ve teknolojinin bu kutuplaşmada ve bu yarılmanın kamuoyundaki algısının şekillendirilmesinde oynadığı rolleri analiz ediyor. Mimarlık teorisini yönlendiren felsefi akımların bu küresel politik ajandadaki rolü, bunun mimar ve iç mimarların gündelik pratiklerine, mesleki örgütlenmelerine, eğitim sistemlerine ve kurumsallaşmasına nasıl yansıdığı kitabın temel inceleme noktaları arasında yer alıyor. "İç mimar mısın, dış mı?" sorusu üzerinden karikatürize edilme eğilimine maruz bırakılan iç mimarlık alanının geçirdiği bu tarihsel süreçte, vaktiyle bir bütün olan mimarlık-iç mimarlık çiftinin dış etkenlerle yıkılmaya ve düşmanlaşmaya doğru sürüklenen kadim birlikteliği, bir anlamda öyküleştirilerek ele alınıyor ve bu ayrışmanın geleceğine dair önerilerde bulunuluyor.
      Stok Kodu
      :
      9786059386388
      Boyut
      :
      135-210-0
      Sayfa Sayısı
      :
      552
      Basım Yeri
      :
      Ankara
      Baskı
      :
      1
      Basım Tarihi
      :
      2021-01-22
      Kapak Türü
      :
      Karton
      Kağıt Türü
      :
      Kitap Kağıdı
      Dili
      :
      Türkçe
  • Yorumlar
    • Yorum yaz
      Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
Kapat