Sepetim (0) Toplam: 0,00
%30
Sınıf ve Okul Disiplinine Çağdaş Bir Yaklaşım Onarıcı Disiplin Abbas T

Sınıf ve Okul Disiplinine Çağdaş Bir Yaklaşım Onarıcı Disiplin; (Yeni İlköğretim Programları ve Öğretmen Yeterlikleri Işığında)(Yeni İlköğretim Programları ve Öğretmen Yeterlikleri Işığında)

Liste Fiyatı : 6,60
İndirimli Fiyat : 4,62
Kazancınız : 1,98
9799944495010
402878
Sınıf ve Okul Disiplinine Çağdaş Bir Yaklaşım Onarıcı Disiplin; (Yeni İlköğretim Programları ve Öğretmen Yeterlikleri Işığında)
Sınıf ve Okul Disiplinine Çağdaş Bir Yaklaşım Onarıcı Disiplin; (Yeni İlköğretim Programları ve Öğretmen Yeterlikleri Işığında) (Yeni İlköğretim Programları ve Öğretmen Yeterlikleri Işığında)
4.62
Okullarda Yaşanan Kişiler Arası Çatışmaları Yapıcı ve Barışcıl Olarak Yönetmek İçin Çağdaş Bir Yaklaşım Bu kitapta kişilerarası çatışmaların doğal ve kaçınılmaz ancak çatışmaların yönetim biçiminin yıkıcı ya da yapıcı olabileceği vurgulanmaktadır. Çatışmaların nasıl görüldüğü ona karşı nasıl tepki verileceğini de belirlemektedir. Burada en kritik öğe çatışmayı algılamak için kullandığımız "lens"tir. Eğer çatışmayı "yıkıcı bir lensle" görür isek onu cezalandırılması, ortadan kaldırılması, uzak durulması gereken bir durum olarak göreceğiz. Buna karşın çatışmayı "onarıcı bir lensle" görür isek, çatışmayı gelişmenin ilerlemenin, dönüşmenin ve bütünleşmenin bir aracı ve fırsatı olarak göreceğiz. Bu nedenle çatışma, engellenmesi, önlenmesi ve uzak durulması gereken bir durum değil teşvik edilmesi gereken bir durum olarak görülmektedir. Buna karşın engellenmesi, önlenmesi ve uzak durulması gereken temel öğenin "çatışma değil" çatışmaların sözlü ya da fiziksel şiddetle" çözümüdür. Çatışmaların yapıcı mı yoksa yıkıcı mı olduğunu çatışmanın kendisi değil, çatışmaları çözmek için seçtiğimiz "yol" belirler. Kitapta çatışmaya karşı referans alınan "onarıcı" yaklaşımın temel becerileri arasında sayılan "müzakere" ve "arabuluculuk" becerileri ve bunların öğrencilere kazandırılması üzerinde durulmaktadır. Okulda disiplin sorunlarıyla başa çıkmak için bu modelin kullanılması halinde okulda yapıcı ve barışçıl bir atmosfer oluşacağından paydaşlar soluk alma şansı bulacaklardır. - Doç. Dr. Sinan Olkun
  • Açıklama
    • Okullarda Yaşanan Kişiler Arası Çatışmaları Yapıcı ve Barışcıl Olarak Yönetmek İçin Çağdaş Bir Yaklaşım Bu kitapta kişilerarası çatışmaların doğal ve kaçınılmaz ancak çatışmaların yönetim biçiminin yıkıcı ya da yapıcı olabileceği vurgulanmaktadır. Çatışmaların nasıl görüldüğü ona karşı nasıl tepki verileceğini de belirlemektedir. Burada en kritik öğe çatışmayı algılamak için kullandığımız "lens"tir. Eğer çatışmayı "yıkıcı bir lensle" görür isek onu cezalandırılması, ortadan kaldırılması, uzak durulması gereken bir durum olarak göreceğiz. Buna karşın çatışmayı "onarıcı bir lensle" görür isek, çatışmayı gelişmenin ilerlemenin, dönüşmenin ve bütünleşmenin bir aracı ve fırsatı olarak göreceğiz. Bu nedenle çatışma, engellenmesi, önlenmesi ve uzak durulması gereken bir durum değil teşvik edilmesi gereken bir durum olarak görülmektedir. Buna karşın engellenmesi, önlenmesi ve uzak durulması gereken temel öğenin "çatışma değil" çatışmaların sözlü ya da fiziksel şiddetle" çözümüdür. Çatışmaların yapıcı mı yoksa yıkıcı mı olduğunu çatışmanın kendisi değil, çatışmaları çözmek için seçtiğimiz "yol" belirler. Kitapta çatışmaya karşı referans alınan "onarıcı" yaklaşımın temel becerileri arasında sayılan "müzakere" ve "arabuluculuk" becerileri ve bunların öğrencilere kazandırılması üzerinde durulmaktadır. Okulda disiplin sorunlarıyla başa çıkmak için bu modelin kullanılması halinde okulda yapıcı ve barışçıl bir atmosfer oluşacağından paydaşlar soluk alma şansı bulacaklardır. - Doç. Dr. Sinan Olkun
      Stok Kodu
      :
      9799944495010
      Boyut
      :
      160-240-0
      Sayfa Sayısı
      :
      99
      Basım Yeri
      :
      Ankara
      Baskı
      :
      1
      Basım Tarihi
      :
      2006-01-01
      Kapak Türü
      :
      Ciltsiz
      Kağıt Türü
      :
      2.Hamur
      Dili
      :
      Türkçe
  • Yorumlar
    • Yorum yaz
      Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
Kapat